De Omgeving

De Tarn-et-Garonne, ( ook wel het Toscane van Frankrijk genoemd ) ligt net op een punt waar verschillende streken en landschappen elkaar ontmoeten. Dit zorgt juist voor een diversiteit in de natuur.

Het centrum van de streek wordt doorkruist door de rivieren de Tarn en de Garonne. De strek staat bekend om haar keuken en heeft een mild klimaat met veel zon (zo’n 2000 uur per jaar ).

De Tarn-et-Garonne brengt 80% van al het fruit van de Midi-Pyreneeën voort. De druiven van Moissac, de Chasselas tafeldruiven bezitten het predikaat “appelation d’orgine controlée (AOC). DE goudkleurige druiventrossen worden ook wel de parels van de Tarn-et-Garonne genoemd. Omringd door water en groen, te midden van heuvels met fruitbomen en de veelbelovende wijngaarden, ligt Moissac.

Het gezellige stadje Moissac ligt op wandelroute G.R.65, (St.-Jacques de Compostela ) dit is het bekendste, meest begane wandelpad van Europa. De abdij en het klooster van Moissac staan op de lijst als meest bijzondere halte voor pelgrims uit Europa en zijn het bezoeken zeker waard. Het hele jaar door is er iedere zaterdag en zondag een sfeervolle markt midden in het centrum op het marktplein. Tijdens de zomer zorgen concert avonden en het festival de la Voix (Juni ) voor veel gezelligheid in het stadje.

Moissac bevindt zich op nog géén 10 minuten rijden van onze camping.

Het licht glooiende landschap van de Tarn-et-Garonne biedt uitstekende mogelijkheden tot het maken van fietstochten en wandelingen. Wilt u liever fietsen, wandelen, joggen e.d. zonder heuvels dan kan dat heel goed in Moissac langs het Canal du Midi ( hier kunt u bij het kanoverhuurbedrijf ook fietsen huren). Het Canal du Midi is een verbinding tussen de Atlantische Oceaan en de Middellandse zee. Langs het gehele kanaal loopt een mooi autovrij fiets/wandelpad. In Moissac gaat het Canal du Midi d.m.v. een bijzonder fraai aquaduct dwars over de rivier de Tarn heen.

Op korte afstand van de camping ligt de samenvoeging van de rivieren de Tarn en de Garonne, een groot recreatie en watersportgebied Saint- Nicolas-de-la-Grave, waar u kunt zeilen, surfen, kanoën, een boot kunt huren of vissen.Tochten met rondvaart of kano’s over de Garonne, de Tarn of het Canal du Midi zijn ook mogelijk. Er zijn op ongeveer 30 minuten rijden diverse zwem meertjes met strandjes en botenverhuur. Het landschap van de Tarn-et-Garonne kenmerkt zich door de vele duiventillen, pigeonniers genoemd, die u opmerkt op de top van de heuvels of naast boerderijen. Ze zijn omringd door vele dorpen en stadjes met rijke historie en gezellige (avond) markten.

Leuk om te bezoeken zijn o.a. Montauban met historisch (autovrij) centrum, Toulouse ( ook wel het Parijs van het zuiden genoemd), Albi, Gaillac, Lauzerte, Montjoi, Lafrancaise, Castelsarrasin, Auvillar, Valence d’Agen etc.

In de zomer zijn er vele activiteiten zoals dorpsfeesten, brocantes en vide greniers (rommelmarkten).

Voor de kinderen is er o.a. een mooie openlucht kartbaan, een avonturen klimpark tussen de boomtoppen, een ruimtevaart park en Parc Walibi. Het bezoeken van musea, kerken, kastelen en grotten behoort ook tot de mogelijkheden.

Interessante sites met bezienswaardigheden in de Midi-Pyrénées zijn https://zonnigzuidfrankrijk.nl/midi-pyrenees/bezienswaardigheden/ en https://www.27vakantiedagen.nl/frankrijk/midi-pyrenees/

Roussel

Roussel