Gewoon kamperen maar dan anders!

ROUSSEL

HET terrein

Ruimte, ruimte en nog meer ruimte

Ons terrein van 22 hectare bestaande uit grasland en stukjes bos ligt in een heuvelachtig landschap. Een groot gedeelte van ons terrein is vlak en de rest loopt schuin naar beneden tot bij het vismeer.

Op de weides grazen het hele jaar door onze schapen, pony’s en paarden gezellig met elkaar. Op een plateau met een schitterend uitzicht ligt het mooie zwembad. Onze boerderijcamping beschikt over vier Tipi tenten, twee Boogtenten, een Campervan, vijf Gîtes en buiten het hoogseizoen een aantal passanten plaatsen.

Roussel is gelegen in het departement 82 de Tarn-et-Garonne, behorend bij de regio Occitaniê in Zuid-West Frankrijk

We willen ons terrein graag auto vrij houden, auto’s kunnen op het centraal gelegen parkeergedeelte worden geplaatst.

Het zwembad (15 x 7 meter) heeft een klein ondiep kindergedeelte en is voorzien van een zout filter systeem. Dit zout gehalte is zeer laag maar vervangt de vele chemicaliën die nodig zijn voor een goede kwaliteit van het zwemwater. Wij hebben voor dit zout systeem gekozen omdat het veel vriendelijker is voor het milieu en de huid. Bij het zwembad is een ruim terras voorzien van ligbedden en stoelen waar u heerlijk op kunt relaxen, zonnebaden en genieten van het mooie uitzicht. Het zwembadterras is omringd door een kinderveilig hek (volgens de laatste veiligheidsnormen).

Animatie vindt u bij ons niet maar er wordt altijd wel iets door de kinderen zelf verzonnen.

 

De dierenweide is centraal gelegen net als de speeltoestellen en de speelschuur.

Wij hebben 4 pony’s en 5 paarden die ons in het hoogseizoen helpen met kleine activiteiten voor de kinderen. Op het “tipiveld” dichtbij Gîte 4 en Gîte 5 is de “werkplek” voor de paarden. Hier hebben we een rijbak van 20x40m. met verlichting en een apart afgezette ronde “werkplek”. De inloopstal voor de paarden bevindt zich naast het sanitairgebouw van de Tipi’s.

Huisdieren zijn welkom maar dienen aangelijnd te zijn op ons terrein en in overleg met ons.

Iedere dag is er op bestelling versbrood van de plaatselijke bakker. In ons mini ‘winkeltje’ zijn een beperkt aantal artikelen te koop waaronder verse eieren, onbespoten groenten uit onze eigen moestuin en heerlijke wijnen.

Ons doel is om iedereen van jong tot oud, luierend of sportief te laten genieten van de natuur en de rust. Het is een unieke ervaring als u ’s avonds voor uw tent of gîte zit, de nog wakkere krekels en vogels hoort, een uil ziet vliegen de ontelbaar veel sterren aan de hemel bekijkt, het gevoel van één zijn met de natuur en heerlijk tot rust komen.

“GEWOON KAMPEREN MAAR DAN ANDERS”

De Tipi’s hebben zeer ruime plaatsen op het vlakke gedeelte van het terrein en beschikken over een eigen doucheruimte, toilet en koelkastje in een gezamenlijk sanitairgebouw. Op het gezellige “tipiveld” worden in de heerlijke lange zomeravonden heel wat “voetbalduels” tussen de ouders en de kinderen gehouden. Maar er wordt ook veel aan badminton, kub e.d. gedaan. Voor de kinderen staat er een groot houten speeltoestel. Verder is er een vuurplaats waar een gezellig kampvuur gemaakt mag worden.

De Boogtenten staan op fraai gelegen plateau’s met veel privacy en een schitterend uitzicht over de omgeving, ze beschikken over een eigen badkamer met douche, toilet, wasbak en koelkastje op korte afstand van de tent. Ook bevindt zich hier een grote trampoline en houten speeltoestel.

De Campervan, de camper met caravan staan op een fraai gelegen plateau (net als de boogtenten) met veel privacy en een schitterend uitzicht op het meer.

Op korte afstand van de campervan plaats bevinden zich de koelkast en het eigen sanitair met douche, wc en wasbak.

De vijf Gîtes zijn verdeeld over het terrein en zijn van alle gemakken voorzien. Gîte 4 en Gîte 5 beschikken zelfs over een eigen extra zwembad (5×5 meter) in de tuin.

22 ha in een heuvelachtig landschap.

Roussel

Roussel