Ervaar de magie van de Tipi

Tipi’s met veel privacy en eigen sanitair

De tipi’s op ons autovrije en zeer ruime kampeerterrein zijn naar origineel Indiaans model. Vroeger werden de tipi’s gemaakt van met peesdraad aan elkaar genaaide bizonhuiden, sliepen de mensen ook op bizonhuiden en was er in het midden van de tipi een kleine vuurplaats voor de warmte en om het eten op te bereiden.

Onze 7 meter tipi’s bestaan uit 15 boomstammen van 9 meter lengte. Het doek is van waterdicht geÏmpregneerd katoen met polyester.De deur van de tipi is rond en hoort traditiegetrouw naar het oosten gericht te zijn i.v.m. de opkomende zon.De temperatuur in de tipi is altijd aangenaam doordat er continu een luchtcirculatie aanwezig is. We hebben ervoor gekozen de tent van binnen te voorzien van een ozan (afdakje), zodat de tipi ook bij regen droog blijft.

De tenten zijn van alle gemakken voorzien met o.a. een houten planken vloer, een twee-persoonsbed, een stapelbed en er is een mogelijkheid om een extra bed bij te plaatsen, allen voorzien van echte matrassen, kussens, dekbed en linnengoed (bij aankomst staat uw bed al opgemaakt klaar).
Alle tipi’s hebben een eigen water- en elektriciteitspunt.

Handdoek pakketten zijn te huur voor € 5,- per week (1x handdoek groot, 2x handdoek klein en 2x washand). Iedere tipi beschikt over een camping ‘keukentent’ die ook dient als schuil en schaduwplek,  met vele voorzieningen o.a. een 3 pits camping kooktoestel. Een picknicktafel, hangmat, parasol en relaxstoelen staan voor de deur. De tipi is geschikt voor maximaal 5 personen, wilt u met meer personen de tipi huren dan kan u in overleg met ons een bijzettentje bij de tipi plaatsen.

Eigen Douche en Toilet

Iedere tipi beschikt over een eigen toilet en doucheruimte gevestigd in een royaal gezamelijk sanitairgebouw. Hier bevindt zich ook voor iedere tipi een eigen koelkastje en een electriciteitspunt.

De aankomst en vertrekdag van de tipi’s in het hoogseizoen is op zaterdag. Buiten het hoogseizoen is iedere aankomst en vertrekdag mogelijk.

Ons doel is om een avontuurlijke vorm van kamperen aan te bieden die is voorzien van allerlei gemakken.

Gewoon kamperen maar dan anders !

 

De magie van de tipi moet u echt zelf komen ervaren. Wij vinden het een unieke ervaring in zo’n bijzondere indrukwekkende ‘tent’ hopelijk vind u dat ook.

Roussel

Roussel